Fulham historie

Fulham Football Club ble grunnlagt i 1879 som Fulham St. Andrew’s Church Sunday School FC, og spilte i de tidlige årene sine kamper på ulike baner i West London. Klubben ble senere omdøpt til Fulham FC i 1888 og ble en av de opprinnelige medlemmene av Southern League i 1894.

I 1907 ble klubben valgt inn i Football League og spilte sin første kamp i Third Division i samme år. Fulham tilbrakte det meste av tiden sin i de lavere divisjonene i engelsk fotball, men opplevde suksess under manager Jimmy Hogan i perioden fra 1908 til 1912, da klubben nådde semifinalen i FA-cupen to ganger.

På 1920-tallet ble klubben kjøpt opp av milliardæren Henry Norris, som også var ansvarlig for å flytte Arsenal til Highbury. Under Norris’ ledelse ble Fulham omdannet til en profesjonell klubb og flyttet til Craven Cottage i 1920.

Fulham tilbrakte mesteparten av perioden fra 1920 til 2000 i de lavere divisjonene i engelsk fotball, men opplevde noen perioder med suksess, inkludert en tur til finalen i FA-cupen i 1975 og en periode på 13 år i den engelske toppdivisjonen fra 2001 til 2014.

I 2010 opplevde klubben en av sine største øyeblikk da de nådde finalen i UEFA Europa League, der de tapte 2-1 mot Atletico Madrid etter ekstraomganger. Klubben har også vært involvert i noen bemerkelsesverdige kamper og hendelser, inkludert en dramatisk kamp mot Juventus i 2010 der Fulham snudde 1-3 til seier med 4-1 på Craven Cottage.

Fulham har en lojal supporterbase og er kjent for sin karakteristiske svarte og hvite drakt. Klubben er også kjent for sin historiske stadion Craven Cottage, som er kjent for sin pittoreske beliggenhet ved Themsen og for sin karakteristiske tretribune.

 

Fotballreiser Premier League matcher:
Arsenal kamper, Chelsea kamper, Crystal Palace kamper, Fulham kamper, Liverpool kamper, Manchester City kamper, Manchester United kamper, Tottenham kamper, FA-cup kamper, Leeds kamper

Championship kamper:
Watford kamper

Fotballreiser kamper i Europa:
Barcelona kamper, Hertha Berlin kamper, Paris SG kamper, Champions League kamper, Europe League kamper

Terminliste Premier League:
Terminliste Arsenal kamperTerminliste Chelsea kamperTerminliste Crystal palace kamper Terminliste Fulham kamperTerminliste Liverpool kamperTerminliste Leeds kamperTerminliste Manchester City kamperTerminliste Manchester United kamperTerminliste Tottenham kamper.

Terminliste Barcelona kamperTerminliste Hertha Berlin kamperTerminliste Paris SG kamper