Les Miserables

Les Miserables musical

Musikalen Les Miserables, med musikk av Claude-Michel Schönberg og manus av Alain Boublil og Jean-Marc Natel, er basert på romanen med samme navn av Victor Hugo. Den følger livene til flere karakterer i Frankrike i løpet av første halvdel av 1800-tallet, og utforsker temaer som kjærlighet, håp, lidelse og forsoning.

Hovedpersonen er Jean Valjean, en mann som ble dømt til 19 års fengsel for å ha stjålet en brød for å redde sin søsters barn fra å sulte i hjel. Etter at han blir løslatt, bestemmer han seg for å starte et nytt liv, men blir stadig jaget av politiinspektør Javert, som ikke kan slippe tak i hans kriminelle fortid.

Musikalen utforsker også historiene til Fantine, en alenemor som selger seg selv for å betale for datterens omsorg; Cosette, Fantines datter som blir adoptert av Jean Valjean; og Marius, en ung revolusjonær som forelsker seg i Cosette.

Les Miserables er kjent for sine emosjonelle musikknumre, inkludert «I Dreamed a Dream», «On My Own», og «Do You Hear the People Sing?» Den har blitt en av de mest populære musikalene noensinne og har blitt satt opp på teatre over hele verden.

Adresse: Sondheim Theatre, 51 Shaftesbury Avenue, W1D 6BA, London
Tubestation: Piccadilly Circus

Finn billetter til Les Miserables >

 

Sjekk også ut disse musikaler:
Lion KingLes MiserablesPhantom of the OperaMamma MiaBook of MormonTina TurnerWickedMatilda