Hva skjer i London? Tips aktiviteter OG UVANLIGE TING Å GJØRE

Det skal vanskelig gjøres å kjede seg i London. Metropolen med syv tusen puber, syv millioner mennesker og et antall gater og butikker du blir svimmel av. For ikke å snakke om café- og restaurant utvalget, kultur; teater og fantastiske musicals. Gjør akkurat det du har lyst til.
London har noe for alle!

Kart London severdigheter og hotell > 

TING Å GJØE I LONDON

Generelt sett kan vi si at jo lenger unna du er de vanlige turiststedene i hjertet av London og West End, jo mer vil du merke at prisene daler – både når det gjelder mat, arrangementer, klær og andre ting. Liker du å handle kan du dra til Øst-London eller Spitalfields hvor du kan finne enestående plagg til gode priser. En spasertur du ikke vil glemme? Ta turen nordover til de åpne grønne områdene i Hampstead Heath: det er veldig populært blant lokalbefolkningen, og har spektakulær utsikt mot byen. Prøv også Primrose Hill i nord-enden av Regent Park med en av de mest ikoniske utsikter over London.

Oppdage historien bak transport i London på London Transport Museum. Utforske Londons arv og byens transportsystem. Ikke bare er det utstilt kollektive transportmidler helt tilbake fra begynnelsen av 1800-tallet, men det er nok av leker som de minste både kan klatre på eller bygge med klosser, til interaktiv vegg, samt taxi og buss der de større barna kan sitte i førersetet, eller en Northern Line simulator, der de kan forestille seg at de kjører gjennom tunneler og ankomme stasjoner. De voksne har også mye å se på her.
Du finner museet i Covent Garden.

Fotball i London

Med fotballreiser fra oss er du sikret billetter fra en offisiell agent, og risikerer ikke å bli stoppet i billettluken med falske billetter.
London har flere lag i Premier League: ArsenalChelseaCrystal Palace, FulhamTottenham,

SEVERDIGHETER OG TING Å GJØRE I LONDON

Kjøp billetter på forhånd! Selv om man kan kjøpe billetter til de fleste severdighetene på stedet vil man spare uhorvelig mye tid hvis man bestiller dem på forhånd. Mange av de største attraksjonene har egne innganger for dem som allerede har kjøpt billetter, så vil man slippe billettkøen og kunne gå rett til inngangskøen, kjøper man billettene allerede før avreise hjemmefra.
Bestill severdigheter >

KONSERTER I LONDON

Vi formidler konsertbilletter til de største og mest spennende konserter i London.
Bestill konserter >

HARRY POTTER MUSEUM

Har du sette Harry Potter filmene, og lurer på hvordan de ble laget?
Harry Potter museum >

GODE TIPS PÅ AKTIVITETER

Hva bør vi få med oss av severdigheter og aktiviteter? Hvilke ting å gjøre i London? Vi skal gi deg tips om musicals i West End, severdigheter og uvanlige ting å gjøre.
Vi vil hjelpe deg til en velykket reise til London!
Tips og anbefalinger i vår London blog >

MUSIKALER I LONDON

Alle våre musikalbilletter kommer fra Encore i London, som er den største godkjent leverandøren. Dette garanterer deg den beste prisen.
Musikaler i London >

LONDONS «RARESTE»SEVERDIGHET

Highgate Cemetery er en gravlund i Highgate i nordre London. Gravlunden ble anlagt på begynnelsen av 1800-tallet. Den vestre siden ble tatt i bruk i 1839. I 1854 kom i tillegg en østlig del (the East Cemetery). På slutten av 1800-tallet ble den ansett som Londons vakreste gravplass.
Den mest berømte som ligger begravet her er Karl Marx. Hans grav har gjennom årene blitt vandalisert flere ganger. Her tilbys guidede turer.
Highgate Cementery >

MIN FAVORITTKAFE

Det er vel ingen hemmelighet at jeg er en hund etter kaker, jo bløtere jo bedre. Som avholdsmann så fokuserer jeg mer på kaffe og kaker enn puber, selv om jeg ofte spiser middag på pub.
Det er både billig og meget bra kvalitet på maten Jeg har travet ganske mye rundt og testet kafeer, og funnet min favoritt midt i gryta i London. Cafe Concerto i 79-81 Regent Street, ett par minutters gange fra Picadilly Circus.
Må bare prøves og oppleves!!

MICHELIN RESTAURANT TIL LAVPRIS

En godt bevart hemmelighet i London er Michelin restauranten Angel i South Place hotell.
Hotellet og restauranten ligger i 3 South Pl, London EC2M 2AF. Nærmeste undergrunnstasjon er Moorgate, bare 3 min gange unna.
Les mer om Angel restaurant, og book bord >

LONDONS HYGGELIGSTE PUB ER NORSK

Vossingen Egil Johansen eier og driver puben The Kenton, som er kåret til Londons mest populære pub.
– Den som påstår at Hackney har mistet sin sjel, har åpenbart ikke drukket en pint på The Kenton, skriver utelivsmagasinet Time Out London.
Adresse: 38 Kenton Rd, London E9 7AB

LONDONS ELDSTE PUB

Ye Olde Cheshire Cheese er en av Londons eldste puber, gjenoppbygd etter brannen i 1666. Den ligger i en smal sidegate til Fleet Street. Spør deg for eller ta en taxi.
Adresse: The City, 145 Fleet St. EC4, at Wine Office Court. Tube: Circle eller Disrtict Line til Blackfriar Station.

LONDONS «KULESTE» RESTAURANT

Sarastro Restaurant ligger i Covent Garden, like ved The Royal Opera House. Maten er helt ordinær, men hele restauranten er innredet med teaterkulisser. Ofte ser du Rolls-Royce og Bentleys med privatsjåfører utenfor restauranten. Herr Niazi er nemelig eier av ikke mindre enn 112 biler, og bruker gjerne disse til å kjøre sine gjester hjem.
Adresse: S126 Drury Lane, London, WC2B 5QG

VERDENS BESTE BAR FINNER DU I LONDON

Artesian Bar på The Langham hotell er kåret til verdens beste bar for 7. gang. Skal du på storbyhelg til London, vil vi absoutt anbefale en tur innom her. Om ikke for en drink, så ihvertfall for å titte. Du finner som sagt baren på Langham hotell i C Portland Pl, London W1B 1JA. Dette er bare en kort gåtur fra Oxford Circus T-banestasjon.
Tube: Camden Town

MARKEDER I LONDON

Nylig stemte vi nordmenn Camden Market som vår toppattraksjon i den britiske hovedstaden. Her får du kjøpt alt fra klær, cd’er og vinyl, etnisk kunst, håndarbeid, tepper og annet krimskrams. Mye skrap, men innimellom kan du gjøre varp. Særlig gother, punkere, fetisjister, og klubbere føler seg hjemme her, og finner mye spennende i bodene og butikkene.

Choral Eveningsong i St Pauls Cathedral

Evensong, som gjennomføres hver kveld er den mest populære messen i katedralen og synges av kirkens eget mannskor og/eller guttekor.
Mandag-lørdag 17.00. Søndag 15.00
Adresse: Ludgate Hill, City of London

HISTORISKE PUBER I LONDON

Pub er en forkortelse for Public House, et sted hvor man går for å møte venner, drikke og kanskje innta et måltid. Ifølge byens turistmyndigheter er det om lag 5000 puber i London.
Mange av pubene har en lang historie. Ye Olde Cheshire Cheese i Fleet Street var gammel allerede på den tiden da Charles Dickens og Mark Twain stakk innom for å slokke tørsten. Puben har beholdt den gamle stilen med små rom innredet med benker og peiser og med sagflis på gulvet.
Magpie and Stump ligger rett overfor rettsbygningen Old Bailey i City, som er bygd på stedet hvor Newgate Prison en gang sto. Frem til 1868, da man sluttet med offentlige henrettelser foran fengselsportene, kunne puben by på en spesiell henrettelsesfrokost.
Bunch of Grapes i Southwark har bevart de gamle skjermbrettene, såkalte Snob-screens, som var vanlige i pubene tidligere. Bak disse kunne overklassen helle nedpå sine drinker uten å bli sett av tjenerskapet.
Anchor Bankside i Park Street ser ut som da puben åpnet i 1770, mens resten av Bankside-distriktet har endret seg til det ugjenkjennelige.
The Gun, i Cold Harbour ved Themsen, var pub for havnearbeiderne. Den er innredet med antikke maritime gjenstander, og byr på den aller beste utsikt mot byens nye landemerke, Millennium Dome.

10 UNIKE OPPLEVELSER I LONDON

1. Opplev London overnfra 54 meter oppe…
…i IFS Cloud Cable Car, den første taubanen i London. Den ble innviet i juni 2012. Taubanen går over Themsen og forbinder Greenwich med Royal Victoria Docks.

2. Spise fish and chips…
…hos Poppies i Spitafields, hos Fish Kitchen på Borough Market eller på berømte Rock and Sole Place i Covent Garden. Det er en deilig nasjonalrett, men den er ikke helt uten kalorier…

3. Tråle gjennom butikker i Camden…
…for å finne Dr Martens vintage som du har drømt om! Eller kikke i hyllene hos Harrods og titte rundt i luksuriøse Food Hall, stikke innom Selfridges som har 4000 typer sko. De beste kjøpene får du i London!

4. Seile på Themsen…
…ombord på de superraske katamaranene til Thames Clipper, på oppdagelsesjakt på Canary Wharf-turer. Det er den beste måten å oppdage London på.

5. Engelsk piknik på Hamstead Heath…
…eller i Kensington Garden. Gressplenene i de kongelige parkene egner seg ypperlig til engelsk piknik med matkurv og rutete duk: chips med eddik, sandwich med roastbiff og pepperrot.

6. Nyte musikk på høstkonserter i Hyde Park…
…Proms in The Park konsert eller BBC Radio 2 Live i Hyde Park. Konserter i Royal Albert Hall, tuseårsstedet O2 Arena eller klassiske gratiskonserter i Covent Garden… All slags musikk finnes i London.

7. Sverme for vintagemote på Notting Hill…
…rundt Portobello Road, men også på makedet i Camden Town, på Sunday Up Market i Brick Lane: fra Beyond Retro til Rockit med stopp i Absolute Vintage. London flommer over av kultsteder!

8. Bli fristet av cupcakes i Primrose Bakery
…med krystallisert fiol, Earl Grey, marsmallows, ja med alle slags uventede smakstilsettinger og farger. Kremen av cupcakes!

9. Beundre utstillingene i Leighton House…
den tropiske hagen i Barbican Center, Two Template Place, den neogotiske villaen til milliardæren William Waldorf eller det mystiske Dennis Severs House.
Garantert fine opplevelser.

10. Hilse på kongelige, og drikk Afternoon Tea i Kensington Palace
…med litt hell ser du William og Kate som bor i den kongelige boligen. Avslutt vandringen i parken med en utsøkt Afternoon Tea i Kensington Palace Pavilion.

Pussige attraksjoner i London

Vi har funnet endel spessielle barer og klubber i London. Nyt en kveld ute på byen på et annerledes sted, og oppdag hovedstadens best skjulte barer og natteliv. Ta en en drink i en av Londons hemmelig steder eller nyt en kveld på «underground event».

1. Happiness Forgets
En hyggelig coctailbar beliggende rett ved en Thai restaurant på vestsiden av Hoxton Square i en liten underjordisk «hule». Stedet bærer preg av bare å være sleng sammen, men overse dette og nyt en deilig drink eller coctail her.
De er kjent for sine velsmakende coctails, avslappede og veldig serviceminded betjening og masse god musikk.
Adresse: 8-9 Hoxton Square, London N1 6NU
Nærmeste Tube: Old Street

2. Experimental Coctail Club
En godt gjemt bar i to etasjer med en utsøkt og smakfull innredning i en antikk chic stil. Ikke en type bar du hadde ventet å finne i Chinatown. De har noen utsøkte coctails, så å velge i et rikholdig utvalg er ikke lett. Har du først funnet dette stedet, vil du ikke gå herfra. Det kan lønne seg å reservere plass på forhånd for å være sikret en plass.
Adresse: 13A Gerrard Street, London W1D 5PS
Nærmeste Tube: Leicester Square
Åpen 18.00 – 03.00. Covercharge etter kl 23.00 på £5.

3. Major of Scaredy Cat Town
Denne dunkle kjeller coctailbaren minner om en Twin Peaks hytte med elghoder på veggen (se bildet over), retro tapeter og speil. De serverer noen utmerkede og klassiske coctails. Stedet i seg selv er også verd et besøk
Adresse: 12-16 Artillery Lane, London E1 7LS
Nærmeste Tube: Liverpool Street

4. Ye Olde Mitre Tavern
Sjarmerende, lite og ble oprinnelig bygget for å betjene et område kontrollert av Bishops of Ely. Besøkende opplever et slags parralett univers hvor betjeningen er veldig hyggelig og effektive. Dette er et hverdagssted bare åpent mandag til fredag.
Adresse: 1 Ely Court , London EC1N 6SJ
Nærmeste Tube: Chancery Lane

5. Bourne & Hollingsworth
Et bortgjemt sted. Denne ettroms baren tar deg tilbake til 1920 tallet. Den kan minne om datidens Terooms, koplett med datidens duker og blomstrede tapeter. Her kan det plutserlig dukke opp et eller annet event, man vet aldri hva som skjer.
Adresse: 28 Rathbone Place, London W1T 1JF
Nærmeste Tube: Goodge St/Tottenham Court Rd

TING Å GJØRE I LONDON

London shopping

  • Oxford Street – Gaten er en av de største og viktigste handlegatene i London. Den strekker seg fra Marble Arch, gjennom Oxford Circus, og ut til St Giles Circus. I Oxford Street finner du kjente butikker og varehus som Selfridges, Marks and Spencer, Debenhams og John Lewis.
  • Regent Street – Dette er en velkjent handlegate i West End. Gaten preges av eksklusive butikker og nydelig arkitektur. Her finner du en rekke av de kjente merkevarehusene, og gaten er et must for deg som er på shoppingtur i London. Som en kuriositet er det verd å nevne at i 2011 kjøpte staten Norge, gjennom oljefondet, deler av bygningsmassen i Regent Street til en pris av 4,4 milliarder kroner.
  • Carnaby Street – Om du først er innom Oxford Street og Regents Street, bør du inkludere Carnaby Street på shoppingrunden. Gata ligger mellom de to mer kjente, men er regnet som viktigere historisk sett når det gjelder mote. Du kan gå deg vill i antallet fine, små butikker (over 100), og har mer enn nok av kaféer og barer å slå deg ned på om du skulle trenge litt hvile.
  • Kings Road – Ta turen til Chelsea og peil deg inn på Kings Road om du vil shoppe i eksklusive designerbutikker. I dette området ligger også flere av de store merkekjedene, som Zara og H&M. I Chelsea finner du dessuten et eget (og bra) antikvitetsmarked.
  • Knightsbridge – Dette området preges av sine mange og store varemagasin. Her ligger blant annet den berømte Harrods, og den litt mindre berømte Harvey Nichols. Innimellom varemagasinene finner du eksklusive designbutikker fra motehus du garantert har hørt om.
  • Bond Street – Denne gata er legendarisk i shoppingsammenheng, og ligger i det ærverdige nabolaget Mayfair. Her shopper fiffen, filmstjernene, de adelige, og andre berømtheter. Bond Street er Londons mest eksklusive gate, og butikkene du møter på er slike som Louis Vuitton, Burbery, Armani, Jimmy Choo, Dior, Victoria’s Secret, og lignende.
  • Neal Street – Denne gata ligger i Covent Garden og er kjent for mer hip og kul design. Her finner du mer urban mote, håndlagde smykker og accessories, og særegne greier som er vanskelig å finne andre steder. Titt også i sidegatene, og ta turen innom Covent Garden Market.