1-1
3-1
4-1
5-1
previous arrow
next arrow

Hva skjer i London? Tips aktiviteter OG UVANLIGE TING Å GJØRE

Det skal vanskelig gjøres å kjede seg i London. Metropolen med syv tusen puber, syv millioner mennesker og et antall gater og butikker du blir svimmel av. For ikke å snakke om café- og restaurant utvalget, kultur; teater og fantastiske musicals. Gjør akkurat det du har lyst til.
London har noe for alle!

Kart London severdigheter og hotell > 

HVA SKJER I LONDON

Generelt sett kan vi si at jo lenger unna du er de vanlige turiststedene i hjertet av London og West End, jo mer vil du merke at prisene daler – både når det gjelder mat, arrangementer, klær og andre ting. Liker du å handle kan du dra til Øst-London eller Spitalfields hvor du kan finne enestående plagg til gode priser. En spasertur du ikke vil glemme? Ta turen nordover til de åpne grønne områdene i Hampstead Heath: det er veldig populært blant lokalbefolkningen, og har spektakulær utsikt mot byen. Prøv også Primrose Hill i nord-enden av Regent Park med en av de mest ikoniske utsikter over London.

Oppdage historien bak transport i London på London Transport Museum. Utforske Londons arv og byens transportsystem. Ikke bare er det utstilt kollektive transportmidler helt tilbake fra begynnelsen av 1800-tallet, men det er nok av leker som de minste både kan klatre på eller bygge med klosser, til interaktiv vegg, samt taxi og buss der de større barna kan sitte i førersetet, eller en Northern Line simulator, der de kan forestille seg at de kjører gjennom tunneler og ankomme stasjoner. De voksne har også mye å se på her.
Du finner museet i Covent Garden.

Fotball i London

Med fotballreiser fra oss er du sikret billetter fra en offisiell agent, og risikerer ikke å bli stoppet i billettluken med falske billetter.
London har flere lag i Premier League: ArsenalChelseaCrystal Palace, FulhamTottenham,

SEVERDIGHETER I LONDON

Kjøp billetter på forhånd! Selv om man kan kjøpe billetter til de fleste severdighetene på stedet vil man spare uhorvelig mye tid hvis man bestiller dem på forhånd. Mange av de største attraksjonene har egne innganger for dem som allerede har kjøpt billetter, så vil man slippe billettkøen og kunne gå rett til inngangskøen, kjøper man billettene allerede før avreise hjemmefra.
Bestill severdigheter >

KONSERTER I LONDON

Vi formidler konsertbilletter til de største og mest spennende konserter i London.
Bestill konserter >

HARRY POTTER MUSEUM

Har du sette Harry Potter filmene, og lurer på hvordan de ble laget?
Harry Potter museum >

GODE TIPS PÅ AKTIVITETER

Hva bør vi få med oss av severdigheter og aktiviteter? Hva skjer i London? Vi skal gi deg tips om musicals i West End, severdigheter og uvanlige ting å gjøre.
Vi vil hjelpe deg til en velykket reise til London!
Tips og anbefalinger i vår London blog >

MUSIKALER I LONDON

Alle våre musikalbilletter kommer fra Encore i London, som er den største godkjent leverandøren. Dette garanterer deg den beste prisen.
Musikaler i London >

LONDONS «RARESTE»SEVERDIGHET

Highgate Cemetery er en gravlund i Highgate i nordre London. Gravlunden ble anlagt på begynnelsen av 1800-tallet. Den vestre siden ble tatt i bruk i 1839. I 1854 kom i tillegg en østlig del (the East Cemetery). På slutten av 1800-tallet ble den ansett som Londons vakreste gravplass.
Den mest berømte som ligger begravet her er Karl Marx. Hans grav har gjennom årene blitt vandalisert flere ganger. Her tilbys guidede turer.
Highgate Cementery >

MIN FAVORITTKAFE

Det er vel ingen hemmelighet at jeg er en hund etter kaker, jo bløtere jo bedre. Som avholdsmann så fokuserer jeg mer på kaffe og kaker enn puber, selv om jeg ofte spiser middag på pub.
Det er både billig og meget bra kvalitet på maten Jeg har travet ganske mye rundt og testet kafeer, og funnet min favoritt midt i gryta i London. Cafe Concerto i 79-81 Regent Street, ett par minutters gange fra Picadilly Circus.
Må bare prøves og oppleves!!

MICHELIN RESTAURANT TIL LAVPRIS

En godt bevart hemmelighet i London er Michelin restauranten Angel i South Place hotell.
Hotellet og restauranten ligger i 3 South Pl, London EC2M 2AF. Nærmeste undergrunnstasjon er Moorgate, bare 3 min gange unna.
Les mer om Angel restaurant, og book bord >

LONDONS HYGGELIGSTE PUB ER NORSK

Vossingen Egil Johansen eier og driver puben The Kenton, som er kåret til Londons mest populære pub.
– Den som påstår at Hackney har mistet sin sjel, har åpenbart ikke drukket en pint på The Kenton, skriver utelivsmagasinet Time Out London.
Adresse: 38 Kenton Rd, London E9 7AB

LONDONS ELDSTE PUB

Ye Olde Cheshire Cheese er en av Londons eldste puber, gjenoppbygd etter brannen i 1666. Den ligger i en smal sidegate til Fleet Street. Spør deg for eller ta en taxi.
Adresse: The City, 145 Fleet St. EC4, at Wine Office Court. Tube: Circle eller Disrtict Line til Blackfriar Station.

LONDONS «KULESTE» RESTAURANT

Sarastro Restaurant ligger i Covent Garden, like ved The Royal Opera House. Maten er helt ordinær, men hele restauranten er innredet med teaterkulisser. Ofte ser du Rolls-Royce og Bentleys med privatsjåfører utenfor restauranten. Herr Niazi er nemelig eier av ikke mindre enn 112 biler, og bruker gjerne disse til å kjøre sine gjester hjem.
Adresse: S126 Drury Lane, London, WC2B 5QG

VERDENS BESTE BAR FINNER DU I LONDON

Artesian Bar på The Langham hotell er kåret til verdens beste bar for 7. gang. Skal du på storbyhelg til London, vil vi absoutt anbefale en tur innom her. Om ikke for en drink, så ihvertfall for å titte. Du finner som sagt baren på Langham hotell i C Portland Pl, London W1B 1JA. Dette er bare en kort gåtur fra Oxford Circus T-banestasjon.
Tube: Camden Town

MARKEDER I LONDON

Nylig stemte vi nordmenn Camden Market som vår toppattraksjon i den britiske hovedstaden. Her får du kjøpt alt fra klær, cd’er og vinyl, etnisk kunst, håndarbeid, tepper og annet krimskrams. Mye skrap, men innimellom kan du gjøre varp. Særlig gother, punkere, fetisjister, og klubbere føler seg hjemme her, og finner mye spennende i bodene og butikkene.

TING Å GJØRE I LONDON

London shopping

  • Oxford Street – Gaten er en av de største og viktigste handlegatene i London. Den strekker seg fra Marble Arch, gjennom Oxford Circus, og ut til St Giles Circus. I Oxford Street finner du kjente butikker og varehus som Selfridges, Marks and Spencer, Debenhams og John Lewis.
  • Regent Street – Dette er en velkjent handlegate i West End. Gaten preges av eksklusive butikker og nydelig arkitektur. Her finner du en rekke av de kjente merkevarehusene, og gaten er et must for deg som er på shoppingtur i London. Som en kuriositet er det verd å nevne at i 2011 kjøpte staten Norge, gjennom oljefondet, deler av bygningsmassen i Regent Street til en pris av 4,4 milliarder kroner.
  • Carnaby Street – Om du først er innom Oxford Street og Regents Street, bør du inkludere Carnaby Street på shoppingrunden. Gata ligger mellom de to mer kjente, men er regnet som viktigere historisk sett når det gjelder mote. Du kan gå deg vill i antallet fine, små butikker (over 100), og har mer enn nok av kaféer og barer å slå deg ned på om du skulle trenge litt hvile.
  • Kings Road – Ta turen til Chelsea og peil deg inn på Kings Road om du vil shoppe i eksklusive designerbutikker. I dette området ligger også flere av de store merkekjedene, som Zara og H&M. I Chelsea finner du dessuten et eget (og bra) antikvitetsmarked.
  • Knightsbridge – Dette området preges av sine mange og store varemagasin. Her ligger blant annet den berømte Harrods, og den litt mindre berømte Harvey Nichols. Innimellom varemagasinene finner du eksklusive designbutikker fra motehus du garantert har hørt om.
  • Bond Street – Denne gata er legendarisk i shoppingsammenheng, og ligger i det ærverdige nabolaget Mayfair. Her shopper fiffen, filmstjernene, de adelige, og andre berømtheter. Bond Street er Londons mest eksklusive gate, og butikkene du møter på er slike som Louis Vuitton, Burbery, Armani, Jimmy Choo, Dior, Victoria’s Secret, og lignende.
  • Neal Street – Denne gata ligger i Covent Garden og er kjent for mer hip og kul design. Her finner du mer urban mote, håndlagde smykker og accessories, og særegne greier som er vanskelig å finne andre steder. Titt også i sidegatene, og ta turen innom Covent Garden Market.