severdigheter

LONDON SEVERDIGHETER, AKTIVITETER, OPPLEVELSER & TING Å GJØRE

Opplev alt det London har å tilby med sine fantastiske og ikoniske severdigheter. Fra Big Ben og London Eye til Tower Bridge og Buckingham Palace, har London noen av de mest kjente og spektakulære landemerkene i verden. Utforsk Londons rike historie og kultur på museer som British Museum og Tate Modern. Bli med på en uforglemmelig reise gjennom Londons mest ikoniske severdigheter i dag! Da kan du bare konsentrere deg om å kose deg.
Kart London severdigheter og hotell > 

Billetter til de mest populære severdigheter i London

Madame Tussauds

Millioner av mennesker har strømmet gjennom dørene hos Madame Tussauds siden de åpnet over 200 år siden og det er fortsatt like populær. Det er mange grunner til denne varige suksess, men i hjertet av det hele er god gammeldags nysgjerrighet. Dagens besøkende sendes på en unik reise gjennom verdener av personer med A-liste kjendiser, sportslige legender, politiske tungvektere og historiske ikoner. Og så er det mer interaktive stjerner.

London Eye

London Eye er en av de mest visuelt slående strukturer i verden. London Eye tilbyr deg også et nytt perspektiv på en stor by. Du tas med 135 meter opp i luften i en glassboble, og kan se Londons berømte gater, kirker, palasser og monumenter i 360 graders panorama – og på en klar dag – kan du se hele 40 km avgårde, helt til Windsor Castle. Dette må bare oppleves og er garantert en opplevelse for livet!

Harry Potter

Bli med oss inn i Harry Potters magiske verden i Warner Bros studio utenfor London. Se hvordan Harry Potter filmene ble laget, og bli med bak kulissene. Vi har satt sammen en pakke med hotell, transport fra London til studio, samt inngangsbillett. Studio Tour London gir en fantastisk ny mulighet til å utforske de magiske Harry Potter filmene – den mest vellykkede film serien gjennom tidene.

Madame Tussauds
>

Besøke The London Aquarium, et av Europas største utstillinger av vannlevende organismer og hjem for opptil 400 arter i over 50 skjermer, fra haier, stingrays og klovnefisk, til Moray ål, Lionfish og sidelengs gående krabber.
London Aquarium er den første attraksjonen av sitt slag i hovedstaden, og er en av Europas største utstillinger av global vannlevende organismer og vises i over 2 millioner liter vann.

Buss sightseeing London
Denne turen tar deg med til Londons beste severdigheter og attraksjoner.
Kjør den åpne dobbeltdekkerbussen i én dag, og hopp av og på ved holdeplasser som ligger praktisk nærme kjente landemerker og attraksjoner. Du kan hoppe av bussen for å utforske så ofte du ønsker og bli med på turen igjen når du er klar.
Tower of London

Bygningen har hatt stor betydning i den britiske kongehistorien. Her i the Tower of London oppbevares kronjuvelene, og det hele voktes av de berømte Beefeaters.
Utforsk alle rollene denne imponerende bygningen har hatt å spille gjennom århundrene – fra middelalderpalass og festning til beryktet fengsel og henrettelsessted.

ShardView from The Shard >

The Shard er en skyskraper i det sentrale London, beliggende ved sørenden av London Bridge i Southwark bydel. Med sine 310 meter er The Shard Londons høyeste bygning. På toppen av The Shard ligger The View from The Shard, et utkikkssted åpent for publikum.

St Pauls

St. Pauls katedral er den anglikanske biskopen av Londons katedral. Den ligger på Ludgate Hill i City of London. Dagens katedral regnes for å være den femte på stedet, og ble bygget etter at en eldre katedral ble ødelagt i bybrannen i 1666. Bispedømmet London ble opprettet i 604, og dets katedral har alltid ligget på Ludgate Hill og vært viet til apostelen Paulus. Høyden har også før dette vært assosiert med religion; man mener at det først sto en megalitt der, og senere et romersk tempel viet til Diana.

London Dungeon

Dykk inn i den eldgamle hovedstadens mest forferdelige historie ved London Dungeon – opplev levende skuespillere,  spennende turer og spennende spesialeffekter. Gå tilbake til de mørkeste tider og møte frykten din  i denne unike opplevelsen.
Alt du ser er basert på virkelige historiske hendelser fra Jack the Ripper, til Great Fire of London, tortur og pesten. Med 3 skumle turer gir London Dungeon en spennende og morsom opplevelse som lar familien din skrike etter mer!

Tower Bridge

Denne London-attraksjonen inviterer deg til å gå inn i den mest kjente broen i verden for å utforske den ikoniske struktur, spektakulære utsikt og glassgulv, moderne utstillinger og praktfulle viktorianske maskinrom!

Opplev det nye glassgulvet og den fantastiske utsikten over London fra gangveiene høyt oppe på broen, og fortsett til de viktorianske maskinrommene for å lære om hvordan den mest berømte broen i verden fungerer.

Hampton Court Palace Hampton Court Palace >

Hampton Court Palace er et tidligere kongelig palass i sørvestlige London i England, i distriktet Richmond upon Thames på grensen med grevskapet Surrey. Palasset er lokalisert rundt 19 km sørvest for Charing Cross og oppover mot strømmen fra sentrale London på elven Thames.

Kensington Palace Kensington Palace >

Kensington Palace er et kongelig slott i Kensington Gardens i bydelen Kensington and Chelsea vest i London. Slottet har vært residens for kongefamilien siden 1600-tallet og er fortsatt eid av dronning Elizabeth II i retten til kronen.

Shrek’s Adventure!

Vær med i dit helt eget hylemorsomme, skøre eventyr til kongeriget Far Far Away, omringet af Shrek og hans højt elskede vener fra Dreamworks. Verdens sjoveste tur begynder, når du stiger ombord på den røde Londonbus med ”Dreamworks Tours”, hvor kaos, katastrofer og uendelige mængder sjov og ballader på programmet.

Wembley Stadium

Fra Englands strålende verdenscupseier i 1966, den uforglemmelige Live Aid-konserten i 1985 og mange andre minneverdige sport- og musikkbegivenheter, gir Wembley Stadium Tour besøkende muligheten til å besøke og gjenoppleve noen av de største øyeblikkene i historien.
Dette inkluderer tilgang til noen av Wembleys best bevarte skatter som 1966 World Cup Crossbar, Jules Rimet Cup Trophy og mange flere fantastiske gjenstander.

City Cruise

Hopp ombord på båten og nyt turen med London Eye River Cruise, som tar deg med på en omvisning av byens mest populære landemerker ved Themsen.

Buckingham Palace Royal Mews

The Royal Mews, en av de fineste staller som finnes, er ansvarlig for alle arrangemanger for dronningen og medlemmer av kongefamilien. Blant de historiske vognene som er utstilt, er den spektakulære Diamond Jubilee State Coach, som Hennes Majestet Dronningen brukte til statsåpningen av parlamentet 4. juni 2014. Den mest blendende av alle er Gold State Coach, som har blitt brukt ved hver kroning siden George IV i 1821.

Både den permanente dinosaurutstillingen og de skiftende utstillingene av de største, høyeste og sjeldneste dyrene i verden gjør Naturhistorisk museum verdt et besøk. Se en blåhval i full størrelse, en 40 millioner år gammel edderkopp og den vakre Central Hall. Det er gratis inngang, men spesialutstillinger kan krever billetter.
Adresse: Great Russell Street, London, WC1B 3DG
Nærmeste undergrunn: Tottenham Court Road

Kronen på verket på Trafalgar Square. London National Gallery er en stor og staselig bygning fylt med over 2000 vesteuropeiske malerier fra 1200- til 1800-tallet. I dette ikoniske kunstgalleriet finner du verk av mestere som Van Gogh, da Vinci, Botticelli, Constable, Renoir, Titian og Stubbs. Det er gratis inngang.
Adresse: Trafalgar Square, London WC2N 5DN
Nærmeste undergrunn: Leicester Square/Picadilly Circus/Charing Cross

Både den permanente dinosaurutstillingen og de skiftende utstillingene av de største, høyeste og sjeldneste dyrene i verden gjør Naturhistorisk museum verdt et besøk. Se en blåhval i full størrelse, en 40 millioner år gammel edderkopp og den vakre Central Hall. Det er gratis inngang
Adresse: Cromwell Road, London, SW7 5BD
Nærmeste undergrunn: Gloucester Rd eller South Kensington

På bredden av Themsen finner du Tate Modern, Storbritannias nasjonale museum for moderne og samtidskunst. Den har sin unike form fordi den tidligere var en kraftstasjon. Galleriets restauranter tilbyr fin utsikt over byen. Det er gratis inngang, men spesialutstillinger krever billetter.
Adresse: Bankside London SE1 9TG
Nærmeste undergrunn: Southwark eller Blackfriars.

V&A feirer kunst og design gjennom 3000 år igjen med fantastiske gjenstander fra hele verden. En veritabel skattekiste av godbiter, du vet aldri hva du vil oppdage neste gang: møbler, malerier, skulptur, metallarbeid og tekstiler; listen fortsetter og fortsetter. Det er gratis inngang, men spesialutstillinger krever at du kjøper billetter.
Adresse: Cromwell Road, South Kensington, London, SW7 2RL
Nærmeste undergrunn: South Kensington

Besøk National Maritime Museum – verdens største maritime museum, se det historiske Queens House, stå over Prime Meridian ved Royal Observatory Greenwich og utforsk den berømte Cutty Sark: alt en del av Royal Museums Greenwich. Noen er gratis å delta i; noen mot betaling.
Adresse: Greenwich Park, Greenwich, SE10 9NF
Nærmeste undergrunn: Cutty Sark eller Greenwich på LHR

FLERE ANBEFALTE SEVERDIGHETER I LONDON

London er en by full av severdigheter og kulturelle opplevelser som tiltrekker besøkende fra hele verden. Her er noen av de mest kjente severdighetene i London:

  1. Big Ben og Houses of Parliament: Big Ben er en av Londons mest ikoniske landemerker og er en del av Houses of Parliament. Bygningene har en lang historie og er en viktig del av britisk politikk.
  2. London Eye: Dette store pariserhjulet er en av Londons mest populære turistattraksjoner og gir deg en fantastisk utsikt over byen fra høyden.
  3. Tower of London: Dette historiske slottet har en over 900 år lang historie og har blitt brukt som fengsel, kongelig palass og som sted for kronjuvelene.
  4. Buckingham Palace: Dette er residensen til dronningen og er et av de mest kjente stedene i London. Besøkende kan se vaktbyttet og få en guidet tur i palasset.
  5. British Museum: Dette er et av verdens største museer og har en samling av over 8 millioner gjenstander fra hele verden. Her kan du se alt fra egyptiske mumier til gjenstander fra antikkens Hellas og Romerriket.
  6. Tate Modern: Dette moderne kunstmuseet er en av Londons mest besøkte attraksjoner og har en imponerende samling av moderne og samtidskunst.
  7. Camden Market: Dette er et av Londons mest kjente markeder og har et stort utvalg av butikker, restauranter og matboder.
  8. Piccadilly Circus: Dette er et av Londons mest kjente torg og er kjent for sine store lysreklamer og travle gater.
  9. Trafalgar Square: Dette er et stort torg som har en sentral plass i Londons historie. Her finner du blant annet National Gallery og Nelsons søyle.
  10. Hyde Park: Dette er en stor park midt i London og er et flott sted å slappe av og nyte naturen. Her finner du også Kensington Palace og Serpentine Gallery.