Royal Observatory London

Royal Observatory London

Det kongelige observatoriet er det historiske hjemmet for britisk astronomi, Greenwich Mean Time og den verdensberømte meridianlinjen. Etablert på 1600-tallet og designet av Sir Christopher Wren, var det her de store vitenskapsmennene på den tiden nøyaktig kartla stjernene for å hjelpe med navigasjon til sjøs.

Stå ved siden av Meridian-linjen med én fot i den østlige halvkulen og én i den vestlige. Greenwich Meridian ble valgt som verdens første meridianlinje allerede i 1884 og har vært verdensberømt siden. Gå i fotsporene til de kongelige astronomene, oppdag deres historier og opplev fortidens, nåtidens og fremtidens underverker innen astronomi, rom og stjerner.

Attraksjoner du må se inkluderer det store ekvatoriale teleskopet, Harrison’s klokker, Shepherd Gate Clock, Time Ball og den berømte Octagon Room.

Nyt dramatiske utsikter over London, inkludert Greenwich Royal Park, City of London og Themsen. Ved siden av observatoriet ligger Peter Harrison Planetarium, der du kan berøre en meteoritt som er 4,5 milliarder år gammel, se hvordan universet ble dannet, veilede en romoppdrag og løse mysteriene til kosmos.

Billetter Royal Observatory >