Marjorie Prime

London teater: Marjorie Prime

Skuespillet «Marjorie Prime» er en dystopisk science-fiction fortelling som utforsker temaer som minne, identitet, tap og menneskelig samhandling med teknologi.

Handlingen følger hovedpersonen Marjorie, en eldre kvinne som lider av hukommelsestap og ensomhet. For å hjelpe henne med å holde styr på minnene sine, kjøper hennes datter Tess en holografisk avatar av Marjories avdøde ektemann, Walter, som hun en gang var veldig glad i. Walter-prime er designet for å se og oppføre seg som den unge Walter, og snakker med Marjorie om deres felles minner og samtaler med henne om hennes liv.

Mens stykket utforsker Marjories forhold til Walter-prime, avdekkes det også mer om hennes forhold til sin egen datter Tess og barnebarnet Julie, og deres samspill med teknologi og hverandre. Stykket utforsker også etiske og filosofiske spørsmål omkring bruk av teknologi for å bevare minner og identitet.

«Marjorie Prime» er skrevet av Jordan Harrison og hadde sin urpremiere i 2014. Stykket har blitt godt mottatt for sitt nyskapende konsept og utforskning av komplekse emner på en rørende og intelligent måte.

Forestillingen er avsluttet