Trouble In Butetown

London teater: Trouble In Butetown

Skuespillet «Trouble in Butetown» er en dramatisk fortelling som tar for seg rasisme og vold i Cardiff, Wales på 1980-tallet.

Handlingen følger karakterene Ray, en ung svart mann som flytter til Butetown, et multikulturelt område i Cardiff, for å unnslippe rasistisk vold i London, og hans forhold til lokalbefolkningen. Ray blir involvert i en gruppe som kjemper mot rasistisk diskriminering og vold i området, men støter på motstand fra både rasistiske og korrupte politimyndigheter.

Skuespillet er basert på virkelige hendelser i Butetown på 1980-tallet, hvor en rekke rasistiske angrep mot svarte og asiatiske beboere førte til opptøyer og en økning i politiets overvåkning og vold mot minoriteter. Stykket utforsker de komplekse og ofte voldelige konfliktene som oppstår i samfunn som lider av rasisme og diskriminering, og understreker betydningen av solidaritet og fellesskap i kampen for rettferdighet.

«Trouble in Butetown» er skrevet av Gary Owen og hadde sin urpremiere i 2014. Stykket har blitt rost for sin realistiske og viktige fremstilling av rasisme og dens konsekvenser.

Vi har ikke lenger billetter Trouble In Butetown teater