Crystal Palace historie

Crystal Palace Football Club ble grunnlagt i 1905 av en gruppe lokale forretningsmenn og spilte sin første kamp i samme år. Klubben ble oppkalt etter Crystal Palace Exhibition Building, som hadde stått i nærheten av klubbens første hjemmebane.

I de tidlige årene spilte Crystal Palace i forskjellige lokale ligaer, og det var ikke før på 1920-tallet at klubben ble en del av den engelske fotballpyramiden og begynte å spille i Football League. På 1930-tallet opplevde klubben en periode med suksess under manager Jack Butler, og vant to ganger Third Division South og nådde også semifinalen i FA-cupen i 1932.

Under og etter andre verdenskrig tilbrakte klubben det meste av tiden i de lavere divisjonene, men opplevde en kort periode med suksess i 1960-årene under manager Arthur Rowe. Klubben vant andre divisjon i 1961 og ble dermed for første gang en del av den engelske toppdivisjonen.

I 1973 opplevde klubben en av de mest dramatiske øyeblikkene i sin historie da de spilte mot Manchester United i semifinalen i FA-cupen på Hillsborough. Kampen ble stoppet etter 87 minutter på grunn av en tragisk stadionulykke som kostet 96 Liverpool-supportere livet. Kampen ble aldri fullført, og Crystal Palace måtte spille omkampen som de tapte.

På 1980-tallet under manager Steve Coppell opplevde klubben en periode med suksess og ble en etablert klubb i den engelske toppdivisjonen. Klubben nådde også semifinalen i FA-cupen to ganger i 1990 og 1995, men tapte begge gangene.

Crystal Palace har tilbrakt mye av sin historie i de lavere divisjonene i engelsk fotball, men har også hatt noen perioder med suksess. Klubben har en lojal supporterbase og er kjent for sin unike supporterkultur og sin berømte «Holmesdale Fanatics» supportergruppe.

 

Fotballreiser Premier League matcher:
Arsenal kamper, Chelsea kamper, Crystal Palace kamper, Fulham kamper, Liverpool kamper, Manchester City kamper, Manchester United kamper, Tottenham kamper, FA-cup kamper, Leeds kamper

Championship kamper:
Watford kamper

Fotballreiser kamper i Europa:
Barcelona kamper, Hertha Berlin kamper, Paris SG kamper, Champions League kamper, Europe League kamper

Terminliste Premier League:
Terminliste Arsenal kamperTerminliste Chelsea kamperTerminliste Crystal palace kamper Terminliste Fulham kamperTerminliste Liverpool kamperTerminliste Leeds kamperTerminliste Manchester City kamperTerminliste Manchester United kamperTerminliste Tottenham kamper.

Terminliste Barcelona kamperTerminliste Hertha Berlin kamperTerminliste Paris SG kamper