Tate Modern: En hyllest til moderne kunst

Tate Modern er et museum for moderne kunst. Plassert ved Themsen i det ikoniske Bankside Power Station, har museet blitt en helligdom for elskere av samtidskunst siden det åpnet dørene i 2000.

Museet huser en imponerende samling av moderne og samtidskunst fra det 20. århundre til i dag. Med verker av verdensberømte kunstnere som Picasso, Warhol, Hockney og flere, gir Tate Modern et spennende blikk på utviklingen av kunstens språk og estetikk gjennom tidene. Galleriene er organisert tematisk, og besøkende kan utforske alt fra abstrakt ekspresjonisme til konseptuell kunst.

Tate Moderns ikoniske arkitektur er en attraksjon i seg selv. Den tidligere kraftstasjonens industrielle struktur gir en unik ramme for kunsten den huser. Den spektakulære Turbine Hall, en enorm, åpen hall i midten av museet, fungerer som et rom for installasjonskunst, og det er her kunstnere ofte utfordrer grensene for sine verk.

I tillegg til de faste samlingene arrangerer Tate Modern regelmessig utstillinger, kunstneriske forestillinger og pedagogiske arrangementer.

Adresse: Bankside, London SE1 9TG