Shakespeares Globe: En reise tilbake i tid

Shakespeares Globe, en rekonstruksjon av det elisabethanske teateret hvor mange av William Shakespeares mest ikoniske stykker ble oppført. Beliggende i Bankside-området i London, omtrent samme sted som det opprinnelige Globe Theatre fra 1599.

Teateret ble grunnlagt av den amerikanske skuespilleren og regissøren Sam Wanamaker og ble åpnet i 1997. Bygget med historisk nøyaktighet, gir Shakespeares Globe publikum en autentisk opplevelse av hvordan teateret så ut i Shakespeares tid. Alt fra stråtaket til utendørsscene og pit-en, hvor publikum kan stå og oppleve forestillingene på samme måte som i det 17. århundre.

Hvert år tiltrekker Globe Theatre tusenvis av besøkende fra hele verden, som ønsker å fordype seg i Shakespeares rike litterære arv. Teateret setter opp produksjoner av Shakespeares verk, inkludert klassikere som «Hamlet», «Romeo and Juliet» og «Macbeth». Forestillingene fremføres ofte med autentiske kostymer og musikkinstrumenter fra Shakespeares tid, noe som gir en unik kulturell opplevelse.

Teateret er også vert for The Sam Wanamaker Playhouse, en indre teaterarena som gir en intim atmosfære for forestillinger, og det rommer også utstillinger og workshops som tar sikte på å utdanne folk om Shakespeares liv og teaterverdenen på den tiden.

Shakespeares Globe er ikke bare et teater, men et levende museum og et kulturelt senter dedikert til å feire arven etter en av verdens mest kjente dramatikere. Gjennom levende forestillinger, guidede turer og pedagogiske programmer gir det publikum et dyptgående innblikk i Shakespeares tid og hans betydning for teaterkunsten

Adresse: 21 New Globe Walk, London SE1 9DT