Innspillingsteder Harry Potter filmer i London

Lambeth Bridge
Husker du da Harry Potter tar den fantastiske trippeldekker nattbussen i Harry Potter og Fangen fra Azkaban? I tillegg til praktiske funksjoner du ikke finner på andre London-busser, inkludert senger, stearinlys, umiddelbare anrop og superhøy hastighet, kan Ridderbussen også komprimere seg selv for å unngå mugglertrafikk. I en bemerkelsesverdig scene klemmer Ridderbussen seg mellom to vanlige dobbeldekkerbusser. Og denne scenen finner sted på Lambeth Bridge, som er broen oppstrøms fra Westminster Bridge.

Leadenhall Market: Harry Potter’s Diagon Alley
Mens mye av scenene fra Diagon Alley ble filmet i studio, ble også flere virkelige steder i London brukt som opptakssteder.
Det første var Leadenhall Market, et vakkert gammelt overbygd marked i City of London, som faktisk dateres tilbake til 1300-tallet, noe som gjør det til et av de eldste markedene i byen. Leadenhall Market ble brukt som inngangen til Leaky Cauldron i Harry Potter og De vises stein. Mer spesifikt ble døren til en optikersjappe i Bulls Head-passage brukt som inngangen til Leaky Cauldron.

Borough Market
I Harry Potter og Fangen fra Azkaban, flyttet inngangen til Diagon Alleys Leaky Cauldron fra den virkelige beliggenheten i Leadenhall Market til Borough Market.
I filmen, etter turen med Ridderbussen, går Harry av på Borough Market ved det som i virkeligheten er blomsterbutikken «Chez Michele» og går inn i puben Leaky Cauldron. Resten av scenene for Leaky Cauldron ble filmet på et sett ved Warner Bros. Studio. Mens du er på Borough Market, kan du også kjøpe noe å spise – det er mange utmerkede matboder her hvor du kan finne noe som passer for enhver gane!

Scotland Place: Harry Potter’s Ministry of Magic
Dette finnes i Westminster, tett inntil virkelige regjeringsbygninger, noe som virker passende. Stedet er der Scotland Place og New Scotland Yard møtes. I filmen Harry Potter og Halvblodsprinsen går Harry og herr Weasley inn i en telefonkiosk som fungerer som inngangen til Magidepartementet. Dessverre var denne telefonkiosken bare en rekvisitt og eksisterte aldri på dette stedet i virkeligheten. Likevel kan du forestille deg at den er der, og du vil mest sannsynlig få øye på noen av Londons Harry Potter-vandringer her.

Australia House: Harry Potter’s Gringotts Bank
Gringotts! Hvem vil ikke besøke en trollmannsbank drevet av gobliner, med hvelv voktet av en drage? Vel, dessverre er ikke det helt mulig. Som det er nå, kan du ta en titt på bygningen som ble brukt som Gringotts – den storslåtte Australia House, som ligger ved The Strand og der interiørscenene for Gringotts ble filmet. Australia House, som navnet antyder, er hjemmet til den australske høykommissæren, og dessverre kan du faktisk ikke gå inn. Likevel kan du se på det fra utsiden og vite at like bak dørene er en magisk verden av marmor, lysekroner og gobliner, som Harry besøker i flere filmer, inkludert Harry Potter og De vises stein, og i de dramatiske scenene i Harry Potter og Dødstalismanene – Del 2.

Kings Cross St Pancras International
Hvordan kommer du deg til Galtvort? Jo, du tar toget fra Plattform 9¾ på Kings Cross stasjon selvfølgelig! Scenene fra Harry Potter og De vises stein og Harry Potter og Mysteriekammeret ble filmet på stedet ved Kings Cross stasjon, faktisk mellom plattform fire og fem. Selvfølgelig vil du slite med å faktisk finne en ekte Plattform 9¾ på Kings Cross stasjon i dag. I lang tid var det en handlevogn plassert i veggen nær plattform ni, men ettersom det ble så populært, ble det flyttet, og du kan nå finne det i hovedhallen på Kings Cross stasjon, ved siden av en Harry Potter-butikk.

Platform 9 3/4 Kings Cross Station
Den praktiske toglinjen vil ta deg direkte til Kings Cross, den travle endestasjonen hvor Harry, Hermine, Ronny og vennene gikk ombord i Galtvorts Express. Selvfølgelig eksisterer egentlig ikke Platform 9 3/4, men det er en bronseplakett som markerer stedet hvor den skulle stå, og en bagasjevogn halvveis gjennom veggen som er et ideell fotomotiv. I en parallell verden, ville Harry og co. ha entret toget rett nede i veien, på stasjonen JK Rowling visualiserte da hun skrev boken («Jeg har faktisk tenkt på Euston stasjon,» sa hun til BBC, «slik at alle som har vært på de virkelige plattformene 9 og 10 i Kings Cross vil innse at det ikke er en stor likhet med den plattformen i boken «). Eksteriøret er også forskjellige – Harry og Ronnys Ford Anglia begynte bilturen i det mye mer naturskjønne St. Pancras. Hvis de hadde entret toget der, ville de ha endt opp i Paris.

Picadilly Circus
En av de mest ikoniske scener fra Harry Potter and the Deathly Hallows I hvor vi ser Harry, Hermione og Ron farer igjennom London’s West End ble filmet på Piccadilly Circus. Husker du scenen der de tre heltene måtte hoppe til side for ikke å bli nedkjørt av en London buss?

Reptilhuset i London Zoo
I hjertet av Regent’s Park, litt nord for sentrum av London, finner du London Zoo – verdens eldste dyrehage. Men du er ikke her for historien – du er her for å få vite hva tilknytningen til Harry Potter er. Vel, selvfølgelig var det i Reptile House i London Zoo at Harry setter en burmesisk pytonslange fri i Harry Potter og De vises stein. Denne scenen ble filmet på location i Reptile House, og det faktiske innhegningen som ble brukt, er hjemmet til dyrehagens svarte mamba. Noe du sannsynligvis ikke vil prøve å sette fri.

Millennium Bridge
Det tok veldig lang tid å stoppe Millennium gangbruas gyngingen, og hva annet gjør Death Eaters enn å banke den ned. Heldigvis, står den der fortsatt, og du kan gå på tvers av det uten (mye) frykt for en vassen død a la Half-Blood Prince. Fra brua kan du bare så vidt se de gotiske spirene på Houses of Parliament, som Harry og hans medlemmer av Humlesnurr-legionen suse over på kosteskaft i The Order Of The Phoenix. Lambeth Bridge, over hvor Knight Bus klemmer på The Prisoner Of Azkaban, er bare en sving i elven borte, oppstrøms.

Charing Cross Road
Leaky Cauldron pub og vertshus for trollmenn, som fungerer som en inngangsport mellom den ikke-trollkarlske verden og Diagon Alley, ligger på Muggle Street i Charing Cross Road i Londons West End. Charing Cross Road er kjent for sine spesialiserte- og brukt bokhandlere og mer generelle brukte og antikvariske butikker som gir gaten en spennende sjarm.

The Leaky Cauldron
Diagon Alley – Location: Borough Market. Den hårreisende Knight bussturen ender opp ved den hemmelige inngangen til Diagon Alley, bedre kjent som gastro-paradiset Borough Market, og det perfekte stedet for lunsj på torsdager, fredager og lørdager. Du vil mest sannsynlig heller plukke opp en kaffelatte enn en skummende seidel av butterbeer, men et gresskar pasta er ikke utelukket. Harrys Knight Bus skriker om å stanse her, ved Palmers Green, Lambeth og den ubeleilig parkert bil, for å slippe ham av på The Leaky Cauldron. Sammen med Leadenhall Market, Great Newport St og Smithfields (som er, forvirrende nok, ikke engang litt tett sammen), er Borough en av de labyrintiske surrogater for Diagon Alley, selv om det mest magiske ting du kan kjøpe her er et stykke Roquefortost.

Millennium Bridge
Jakten på dødseterne i Harry Potter og Halvblodsprinsen ble filmet over mange forskjellige steder i London, med opptak som inkluderte Themsen og London Eye.Mest minneverdig er kanskje sekvensen der Millennium Bridge blir revet i stykker og kastet i elven. Heldigvis var dette bare filmens magi, og Millennium Bridge står fortsatt, og det er en fotgjengerbro som knytter St. Pauls katedral til Tate Modern-museet. Selvfølgelig eksisterte ikke denne broen da de første bøkene ble skrevet (den åpnet for årtusenskiftet, som navnet antyder), men den var til stede da filmene og senere bøker ble publisert.

Westminster Tube station
Westminster Tube Station er en av hovedstasjonene Harry Potter bruker når han skal reise i Harry Potter and the Order of the Phoenix. Stasjonen måtte stenge helt under innspillingen. Westminster er an de mest historiske områder i London og ligger tett på en stor mengde av severdigheter inkludert Houses of Parliament, Westminster Abbey, Parliament Square, Downing Street og London Eye.

Dagstur med buss til Harry Potter studio >

Bli med oss inn i Harry Potters magiske verden i Warner Bros studio utenfor London. Se hvordan Harry Potter filmene ble laget, og bli med bak kulissene. Vi har satt sammen en pakke med hotell, transport fra London til studio, samt inngangsbillett. Studio Tour London gir en fantastisk ny mulighet til å utforske de magiske Harry Potter filmene – den mest vellykkede film serien gjennom tidene.

 

Sjekk også ut billetter til:
Madame TussaudsLondon EyeLondon buss sightseeingHarry Potter museumTower of LondonSt Paul katedralLondon Dungeon