London Royal Observatory: En reise gjennom tiden

Royal Observatory i Greenwich på åsen i Greenwich Park har vært et episkenter for astronomisk forskning og tidens måling i over fire århundrer. Som et av de mest ikoniske observatoriene i verden, har det formet menneskets forståelse av universet.

Bygget i 1675 av Sir Christopher Wren. Royal Observatory er mest kjent for Greenwich Meridian, som deler jorden i øst og vest. Denne linjen har blitt det internasjonale nullmeridianet, referansepunktet for tid og sted over hele verden. Besøkende kan stå med ett ben på hver side av meridianen og bokstavelig talt være i to halvkuler samtidig.

Observatoriet har også vært banebrytende innen astronomisk forskning. John Flamsteed, den første kongelige astronomen, utførte nøyaktige observasjoner av stjernene, og James Bradley oppdaget aberrasjonen av lys, som revolusjonerte forståelsen av stjernenes posisjoner.

Greenwich Mean Time (GMT) ble etablert her, og klokken på observatoriets tak er verdensreferansen for tid. I dag er tidssignalene sendt daglig fra Royal Observatory til hele verden, noe som har gjort det til et globalt ankerpunkt for tidssynkronisering.

Den vakre Octagon Room er en nøkkeldel av observatoriet og huset den berømte Shepherd Master Clock. Besøkende kan utforske observatoriets fascinerende historie gjennom utstillinger, inkludert historiske instrumenter, teleskoper og tidslinjer som følger utviklingen av astronomi og navigasjon.

Adresse: Blackheath Ave, London SE10 8XJ