HMS Belfast: Et historisk ikon på Themsen

HMS Belfast, et stolt krigsmonument og det eneste gjenværende store skipet fra Royal Navy som deltok i D-dagen i 1944 . Med en rik historie og en imponerende tilstedeværelse, er dette krigsskipet en av Londons mest fascinerende attraksjoner.

HMS Belfast tjente i den britiske marinen fra 1939 til 1963. Skipet spilte en betydelig rolle under D-dagen og i Koreakrigen. I dag ligger det permanent forankret ved Tower Bridge, og det er åpent for besøkende som ønsker å utforske korridorene og kamrene ombord.

Besøkende til HMS Belfast får en autentisk smak av livet til sjøs. Gjennom omhyggelig bevarte områder, som styrehuset, maskinrommet og skansen, gir skipet et innblikk i sjømilitærhistorien. Utstillingene ombord inkluderer interaktive skjermer, lydopptak og gjenstander som gir en dypere forståelse av mannskapets hverdag og utfordringer.

Det mest imponerende synet er utsikten fra broen, som gir en spektakulær panoramautsikt over Themsen og det omkringliggende bylandskapet. Det er også mulig å utforske HMS Belfast’s anti-luftvernkanoner og få en følelse av den kraften som ble utøvet for å beskytte britiske farvann under krigen.

HMS Belfast fungerer ikke bare som et historisk monument, men også som et levende museum som formidler historien om britisk marin styrke og dedikasjon. Dens plassering nær Tower Bridge gjør det til et populært stopp for de som ønsker å forstå Storbritannias maritime arv og ære de som tjente på sjøen under noen av de mest utfordrende periodene i verdenshistorien

Adresse: The Queen’s Walk, London SE1 2JH