To Kill A Mockingbird

London teater: To Kill A Mockingbird

To Kill a Mockingbird er et teaterstykke basert på romanen med samme navn av Harper Lee. Stykket handler om en advokat ved navn Atticus Finch, som bor i en liten sørstatsby i USA på 1930-tallet. Finch blir bedt om å forsvare en afroamerikansk mann som er feilaktig anklaget for å ha voldtatt en hvit kvinne.

Historien utforsker rasismen og fordommene i det amerikanske samfunnet på den tiden, og følger Finchs kamp for å få rettferdighet for sin klient, til tross for motstand og trusler fra byens innbyggere.

Stykket utforsker også Finch’s forhold til sine to barn, Jem og Scout, og deres opplevelser og utfordringer som de vokser opp i en tid preget av rasisme og urettferdighet.

To Kill a Mockingbird er anerkjent som en av de viktigste amerikanske romanene i det 20. århundre, og teaterstykkeversjonen har vært like vellykket på Broadway og i London’s West End. Teaterstykket har blitt rost for sin evne til å skildre og aktualisere temaer som rasisme, sosial urettferdighet, likestilling og menneskerettigheter på en gripende og engasjerende måte.

Adresse: Gielgud Theatre. 35-37 Shaftesbury Avenue, London, W1D 6AR
Tube stasjon: Leicester Square

Forestillingen er avsluttet