Macbeth

London teater: Macbeth

«Macbeth» er et tragedisk skuespill av William Shakespeare som handler om ambisjon, makt, overtro og forræderi. Det følger historien til den skotske adelsmannen Macbeth, som får profetier fra tre hekser om at han vil bli konge. Dratt av sin ambisjon og oppmuntret av sin kone Lady Macbeth, begynner han å drepe alle som står i veien for ham å nå tronen, inkludert kongen av Skottland.

Men Macbeths maktovertakelse fører til hans mentale forfall og hans endelige fall. Han blir hjemsøkt av skyldfølelse og hallusinasjoner etter å ha begått drapene, og han blir stadig mer paranoid og brutal i sitt styre. Til slutt blir han drept i en kamp mot en koalisjon av sine fiender, og orden blir gjenopprettet i Skottland.

Skuespillet utforsker temaer som ambisjon, maktbegjær, skjebne, overtro, og konsekvensene av å handle på en voldelig og umoralsk måte. «Macbeth» er kjent for sin mørke og dystre atmosfære, sine berømte monologer og dialoger, og sin dypt menneskelige portrettering av karakterene. Det har blitt tolket og tilpasset mange ganger gjennom årene og anses som et av Shakespeares mest berømte og innflytelsesrike verk.

Macbeth – Globe teater er pauset inntil videre